"Hvad-kan-jeg-blive"-touren er i gang

Touren startede på Osted Skole, da Vestergaard Company A/S besøgte eleverne fra 7. klasse for at sætte fokus på erhvervsuddannelsernes mange muligheder.

Skrevet den. 12. april 2024

På Osted Skole fortalte Anna Kobbeltvedt, 22-årig elektriker, og Mikkel Andersen, 19-årig smedelærling (begge fra Vestergaard), om deres vej hen mod en erhvervsuddannelse. Fælles for dem var en rastløshed i folkeskolen, karakterer i den lave ende og et ønske om at lave noget og være kreativ. Nu shiner de begge i deres fag - og også i klasselokalet på Osted Skole, hvor de talte varmt og smittende for at vælge en erhvervsuddannelse.

Uddannelsesmesse for alle 8. klasser og forældre

”Hvad-kan-jeg-blive”-touren besøger alle 7. klasser i Lejre kommune og er en del af partnerskabsaftalen mellem Lejre kommune og Vestergaard. Touren kulminerer med en uddannelsesmesse 25. september, hvor eleverne (og deres forældre) inviteres med ind i Vestergaards haller. Her vil der være fyldt med oplevelser og mange forskellige håndværk, erhvervsskoler og lokale håndværksfirmaer, som fx murere, tømrere, mekanikere og elektrikere.

Søgning mod erhvervsuddannelserne stiger i Lejre Kommune

Partnerskabsaftalen er et af de nyeste værktøjer, som Lejre Kommune har i den værktøjskasse, der skal opkvalificere elevernes videre uddannelsesvalg. Andre værktøjer er individuelle vejledningssamtaler, deltagelse i Projekt Edison og et øget samarbejde med lokalt erhvervsliv.
De nyeste tal viser, at Lejre Kommunes unge er gode til at rette blikket bredere ud, når de vælger uddannelse. I år har hele 24,1% af afgangseleverne i Lejre Kommune valgt at søge en erhvervsuddannelse. Det er både højere end landsgennemsnittet på 19,9% og sidste års søgning, hvor 22,5% af de unge fra 9. og 10 klasse søgte en erhvervsuddannelse. Lejre kommune modtog Undervisningsministerens højdespringerpris, Ørneprisen i 2023 for de flotte ansøgningstal.